Grafis

Grafis is een klein familiebedrijf dat een software pakket levert dat zich kan meten met de grote marktleiders op dit gebied in de wereld. Hieronder staat een samenvatting van de geschiedenis van dit kleine familiebedrijf, wat laat zien dat als je een goed product weet te leveren, het heel goed mogelijk is om een plaats te veroveren op de wereldmarkt van de kledingindustrie.

 

Geschiedenis van Grafis

In de jaren 1989/1990 begon, Prof. Dr. Claus Friedrich, op dat moment verantwoordelijk voor de computer en CAD lessen aan de Technische Universiteit van Berlijn(momenteel HTW Berlijn) met de ontwikkeling van een 2D-CAD systeem voor patroon ontwerp, bedoeld voor training aan studenten. Het doel was een budget systeem te ontwikkelen dat op standaard pc’s kon draaien. Hij kon hiervoor leunen op zijn jarenlange ervaring in de schoenenindustrie.

In Mei 1991 werd “Grafis-Software” opgericht en de eerste leveringen van de nieuwe CAD software Grafis aan scholen en bedrijven was een feit. In de navolgende jaren groeide het systeem Grafis gestaag. Op de IMB beurs van 1993 werd Grafis voor het eerst aan de wereld getoond wat welbekende industriële klanten en freelancers toevoegde aan het inmiddels omvangrijke scholenbestand.

Vanaf versie 8 (zomer 2000) zat er een stofinleg ingebouwd wat het gebruik voor industrieële toepassing aanzienlijk vereenvoudigde.  Het programma groeide door naar volwassenheid door de ontwikkeling van de eerste interactieve grondconstructies, die voor het eerst met versie 9 werden meegeleverd. Ze zijn tot op vandaag uniek in deze vorm en verschillen significant ten opzichte van de conventionele CAD systemen.

In April 2012 werd versie 11 gelanceerd. Met deze versie werd een nieuwe icoon gestuurde interface afgeleverd en werd wederom het aantal interactieve grondconstructies uitgebreid. Waarmee Grafis niet alleen inhoudelijk, maar ook wat uiterlijk betreft nog beter aansluit bij de wensen en eisen van de klant. Grafis wordt inmiddels door enkele duizenden gebruikers wereldwijd gebruikt.

Chat
LOADING...