Verkoop

Het CAD-softwareprogramma Grafis kunt U rechtstreeks aanschaffen via De Patronenmaker. Hieronder leest u wat het programma te bieden heeft en ook al kent Grafis maar één prijs voor het software-pakket, er worden wel meer klantgroepen herkent. Kiest u in het menu het tabblad van de doelgroep waartoe u behoort om de passende aankoopinformatie te lezen.

Om het programma eerst wat beter te leren kennen stelt Grafis een Educatieprogramma met twee lesboeken ter beschikking. Informatie over de lesboeken en het educatieprogramma vindt u onder: Service > Download > Grafis Educatie

 

Ondersteunt door:

logo grafis-mini

 

Grafis V11 – Patroonontwerp op het hoogste niveau

Grafis is moderne CAD software voor patroon ontwerp en stofinleg. Met Grafis is het mogelijk patronen te maken en wijzigen, te graderen en te versturen naar printers en plotters, evenals het exporteren van de definitieve modellen in verschillende bestandsformaten. Bovendien bevat Grafis stofinleg software, waarmee de inleg van voltooide modellen en plotten mogelijk is. Zelfs de uitvoer voor cutter machines is mogelijk. Grafis wordt gebruikt in de industrie, handel en op scholen.

Vooral de interactieve basisconstructies openen een nieuwe wereld van flexibel en gebruiksvriendelijk patroon ontwerp en gradering. Deze mogelijkheid helpt om tijd en kosten te besparen en maakt Grafis perfecte tool voor op maat gemaakte patronen.

 

Patroon ontwerp

Grafis werkt bij het maken van patronen met het maatsysteem als standaardprocedure. Het uitgangspunt voor het werken met Grafis zijn in de regel de Lichaamsmaattabellen, die in de verschillende maatsystemen zijn vastgelegd. Deze maattabellen kunnen standaard maten en/of individuele personen vertegenwoordigen. De opbouw van de maattabellen is afhankelijk van het maatsysteem. Naast de maattabellen die in Grafis zijn opgenomen kunnen eigen maattabellen worden aangemaakt. De basisconstructies grijpen terug op de in Grafis bijgeleverde maatsystemen. 

 

Grafis biedt een groot aantal interactieve Basisconstructies zoals bovenstukken, broeken, rokken, mouwen, kragen, en zakken. De Basisconstructies van Grafis zijn opgeslagen maatvoorschriften, die steeds weer opnieuw met de destijds ingestelde maattabellen berekent worden. Deze interactieve Basisconstructies kunnen door eenvoudig aanklikken en slepen of door ingave van waarden verandert worden en bieden een hoeveelheid aan mogelijkheden voor pasvormoptimalisering en modelmodificatie.

 

Graderen

Alle stappen van de ontwikkeling van het model worden opgeslagen in een Protocol en kunnen opnieuw worden berekent met de maten van de onderliggende maattabel. Het graderen in Grafis is daarmee geen sprongwaarde graderen maar een nieuw berekenen van de gezamenlijke maat voorschriften.

Vervolgens zijn veranderingen van de modelontwikkeling mogelijk door aanpassing van de parameters.

Alle waarden die als parameter worden gemaakt of de parameters van de interactieve basisconstructie kunnen worden verandert. Ook de beïnvloeding van de gradatie door steunmaten afhankelijke instellingen  van een enkel punt is mogelijk. Omdat Grafis met een vererving structuur werkt, wordt automatisch afhankelijkheid tussen de delen gegenereert. Een verandering van het ontwikkelingsdeel leidt na het nieuwberekenen van alle delen direct tot een aanpassing van de afhankelijke patroondelen. Deze afhankelijkheid zorgt voor een effectieve en snelle creatie van modelvarianten.

 

Sprongwaardegradatie

Als alternatief voor het graderen met het constructieprotocol is het ook mogelijk met sprongwaarden te graderen. Deze gradatie procedure wordt bij alle gedigiteerde en geïmporteerde modellen toegepast. Het toepassen van functies zoals bijvoorbeeld een sprongwaarden-bibliotheek vergemakkelijken het gradatieproces. 

 

Stofinleg

Het stofinlegprogramma biedt een veelvoud aan instellingsmogelijkheden, die het materiaal, de delen en de maten betreffen. Naast de gebruikelijke functies voor het exact inleggen van de delen inclusief draaien, spiegelen en instellen van zekerheidsafstanden en toegiften zijn er ook functies voor speciale toepassingen. Daartoe behoren bijvoorbeeld patroon- en controlepunten voor het inleggen van strepen en ruiten, gebruik van voorbeeldinleggen, automatische vorming van fixatiegroepen, rekening houden met materiaalfouten en inloopwaarden. Ook kan uit verscheidene inlegvarianten zoals gedubbeld of tunnelwaar gekozen worden.

bij de samenstelling van een sotfinleg kunnen delen uit verschillende modellen gekozen worden.

Naast het stofinlegprogramma is er ook een module voor automatische stofinlegoptimalisatie

 

Chat
LOADING...