Welkom

Welkom op de thuispagina van De Patronenmaker. De Patronenmaker is een training en service centrum t.b.v. het CAD-softwareprogramma Grafis en is gevestigd in het Mode kwartier te Arnhem.

Als patronenmaker heb ik met verscheidene CAD-softwareprogramma’s gewerkt, die het ontwikkelen van patronen voor de confectie-industrie mogelijk maken. Het nadeel van deze programma’s was voor mij,  dat ze zonder uitzondering, een hoge leercurve hebben, waardoor werken met dergelijke software een waar specialisme is geworden. Bovendien kan geen enkel ander programma, zonder extra plug-in, patronen op maat produceren.

Mijn eerste serieuze kennismaking met Grafis liet mij zien, dat het met de moderne middelen van vandaag wel degelijk mogelijk is om patronen op ambachtelijke wijze te creëren. Niet alleen zet Grafis het te ontwikkelen patroon meteen in gradatie, maar heeft het tevens de mogelijkheid om met één en hetzelfde programma ook patronen op maat uit te voeren.

De ambachtelijke wijze van werken binnen Grafis, tezamen met de mogelijkheden voor maat- en confectiekleding, maakt dat het programma een oplossing biedt voor zowel scholen, kleine ondernemers als de confectie-industrie.

Naast de mogelijkheid tot het volgen van trainingen in het eigen service centrum, zullen er bij voldoende belangstelling, ook online lessen verzorgd worden. De trainingen en lessen worden ondersteund door het video lesboek dat via deze website bereikbaar is.

Chat
LOADING...